Eksplozija gasa u Kruševcu

0

 

Nema povređenih u podzemnoj eksploziji gasa, zbog koje su iz svog ležišta izleteli poklopci nekoliko "Telekomovih" šahtova u Kruševcu.

U eksploziji nema povređenih, a nije ugrožena ni životna sredina.

 

U saopštenju se navodi da se incident dogodio jer je iz oštećenih gasovodnih cevi ukopanih u tu saobraćajnicu, prirodni gas iscurio i podzemnim kanalima ulio se u "Telekomove" šahtove u neposrednoj blizini cevi.

 

Detonaciju tako koncentrisanog gasa najverovatnije je izazvala varnica na instalacijama u samim šahtovima u kojima su smešteni magistralni optički kablovi "Telekoma", navela je policija.

 

Policajci i vatrogasci su obezbedili mesto eksplozije, a taj deo distributivne gasovodne mreže, čiji je vlasnik preduzeće "Tehnoenergetika", privremeno je zatvoren.

 

Direktor gasifikacije u "Tehnoenergetici", Slaviša Stojković rekao je beogradskim medijima da je kvar u međuvremenu otklonjen i da je gas ponovo pušten korisnicima.

 

Stojković je kazao da su ekipe tog preduzeća otkrile oštećenje redukcione spojnice između glavnog cevovoda i jednog kućnog priključka, ali da ne znaju kako je oštećenje nastalo.

 

"Na gasovodu su pre punjenja gasom uspešno izvršene sve zakonom predviđene provere. Ne znamo ko je odgovoran za ovo oštećenje, ali apelujemo na one koji izvode bilo kakve radove i iskopavanja u ulicama gde ima naših cevovoda, da od nas zatraže planove razmeštaja naših instalacija", rekao je Stojković.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here