Promo

Učenici Sportske gimnazije iz Beograda položili su ispit zrelosti! Predstavu „Igraj, trči i pobedi” mladi sportisti igraće 20. februara u MTS Dvorani, a novac prikupljen kupovinom ulaznica biće namenjen deci bez roditeljskog staranja.

U pitanju je komad koji su osmislile profesorke srpskog jezika i književnosti: Ivana Marinko je napisala komad, a u režiji joj je pomogla Verica Đoković, koja ističe da je ova predstava samo proizvod onoga što inače rade na časovima srpskog jezika, gde se, tumačeći književna dela trude da, kako kažu, kod svojih učenika probude humanost i čovekoljublje.

Mladi sportisti će na “daske koje život znače” 20. februara izaći dva puta, u 17.30 i 20 časova. Prihod od prodatih ulaznica namenjen je deci bez roditeljskog staranja.

Ovo nije prvo izvođenje predstave. Početkom decembra predstavu su igrali sa jednim važnim ciljem – da pomognu u prikupljanju novca za lečenje školskog druga. Tada su prikupili 560.000 dinara i sav novac je uplaćen Fondaciji „Budi human”.

U novom humanom činu podržalo ih je Ministarstvo prosvete, a poruke podrške stižu od mnogih ličnosti iz javnog života. Uz učenike Sportske gimnazije stali su Vojin Ćetković, Zvonimir Đukić – Đule frontmen grupe Van Gog, Jelisaveta Orašanin, Jelena Jovičić, Dragan Petrović Pele,Filip Filipović, koji je bio učenik ove škole, Tijana Bigdanović, Jovana Brakočević, Milica Starović, humanista Stolar Mile i mnogi drugi.

Iz Sportske gimnazije poručuju da veliku zahvalnost duguju timu MTS Dvorane koji je propaznao značaj ovakovog istupanja i predstavljanja mladih ljudi i njihove humane misije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here