EPA
Dodela Zlatne lopte

Trka za osvajanje “Zlatne lopte” počela je pre nekoliko dana kada je Frans Fudbal objavio listu kandidata za najboljeg fudbalera sveta u 2021.

Među 30 kandidata očekivano je i poslednji dobitnik prestižne nagrade, napadač PSŽ Lionel Mesi, koji je i rekorder sa šest „Zlatnih lopti.“

Argentinski reprezentativac ponovo je među favoritima i to najviše zahvaljujući osvajanju Kopa Amerike sa državnim timom.

Legendarni francuski fudbaler Patris Evra ističe da mu je muka od Mesija i da on nije uradio ništa posebno. Njegovi favoriti su igrači Čelsija – Italijan Žoržinjo i Francuz N’Golo Kante.

– Po mom mišljenju Zlatna lopta treba da pripadne Kanteu ili Žoržinju. Muka mi je od Mesija. Šta je osvojio? Dobro, Kopa Ameriku. Ali, šta je uradio sa Barselonom? – pita se Evra.

Nakon što je Frans Fudbal obelodanio imena 30 kandidata, Ekip je na svojoj naslovnici objavio petoricu koji će verovatno biti u finalnoj borbi. Tamo nema Kantea, ali su zato tu Žoržinjo, Karim Benzema, Kristijano Ronaldo, Lionel Mesi i Robert Levandovski.

Prošle godine nagrada nije dodeljena zbog pandemije koronavirusa, a 2019. najbolji je bio Mesi. Napadač Mančestger Junajteda Kristijano Rolando ima pet „Zlatnih lopti“, a Mišel Platini, Johan Krojf i Marko van Basten po tri.

Dodela nagrade za najboljeg fudbalera sveta će biti održana 29. novembra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here