EPA

Poznati teniski stručnjak Patrik Muratoglu nije saglasan sa odlukom Vimbldona da zabrani takmičenje ruskim i beloruskim takmičarima.

Čelni ljudi grend slema u Londonu i LTA su u sredu objavili odluku, koja je naišla na veliki talas kritika.

– Zabranja igranja na Vimbldonu ruskim i beloruskim teniserima je vrlo šokantna odluka. Politiku treba prepustiti političarima. Naravno, postoji rat. Svi su protiv rata, uključujući tu i igrače iz Rusije i Belorusije. Razumem poziciju ukrajinskih igrača jer je rat u njihovoj zemlji, imaju prijatelje, porodice koji su ubijeni ili se plaše da će biti ubijeni. Razumem i da žele jasan stav od ruskih i beloruskih tenisera – kaže Muratoglu.

Iskusni stručnjak, koji je radio sa Serenom Vilijams, Grigorom Dimitrovim, i koji će ubuduće raditi sa Simonom Halep, ima razumevanje i za poziciju takmičara iz Rusije i Belorusije.

– Ako ste na mestu Rusa i Belorusa, i oni imaju porodice koje su u Rusiji i ako kažu nešti, poput osude vlade, potencijalno mogu da dovede svoje porodice u probleme. Mislim da su već mnogo toga rekli! Ne mogu doslovno, ali ipak kažu. To je najviše što mogu da urade bez ikakvog rizika za spostvene porodice – zaključio je Muratoglu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here