Nekadašnji košarkaš Partizana, a sada igrač Cedevita Olimpije Edo Murić dotakao se stanja u regionalnoj košarci koja stoji zbog pandemije koronavirusa.

Kako prenosi kosarka.info, Murić je opširno odgovorio na pitanje koje je broj jedan na Jadranu:

– Moje lično mišljenje je da neko mora biti pobednik. Neki klubovi, međutim, ne želim da izgovaram imena, dominirali su u određenim takmičenjima, neki su bili na dnu lige, a drugi su se, poput ABA lige, borili za doigravanje. Naravno, ako je postojala opcija da se igra poslednji krug redovnog rada, bilo bi fer igrati ove poslednje utakmice jer bi nam dali mnogo odgovora. Koliko je to moguće, mislim da bi pobedniku trebalo dati finalnu četvorku turnira.

– Naravno, takođe moramo imati na umu da se situacija COVID-19 dogodila u različitim zemljama u različito vreme. Neki timovi će stoga moći početi sa treninzima ranije, neki kasnije kada će se nastaviti sezona. Svi timovi treba da imaju jednake uslove za igru. Teško je provesti duži period u karantinu, a zatim odjednom izaći na parket.

– Partizan je sigurno pokazao najviše od svih timova koji su učestvovali u ABA ove sezone, pa bi titula bila zaslužena. Uostalom, u ABA ligi ostao je samo poslednji točak regularnog rada, a Beograđani su sigurno dominirali u čitavom regularnom delu.

– Međutim, sasvim je logično da bi neka takmičenja, poput šampionata Lige šampiona, trebalo završiti bez pobednika. Nismo učestvovali u prvom delu državnog prvenstva, isto važi i za Crvenu zvezdu, Partizan, Mego Bemak, u državnom prvenstvu Srbije. Takva prvenstva se moraju završiti bez pobednika. Zdravlje mora biti na čelu svih aspekata života svakog pojedinca – rekao je Murić.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime