Muzikalna rukometašica

0

 

Detinjstvo u Leposaviću: Cakana sa decom
 

Dragica Radosavljević Cakana (56) rođena je u Kosovskoj Mitrovici. Kratko je živela u Banjskom ali, kako su joj stričevi živeli u Leposaviću, da bi familija bila na okupu, s roditeljima se preselila u ovaj gradić.
– Leposavić je bio lepa, mala i mirna varoš u kojoj sam završila osnovnu i srednju školu. Oduvek sam volela da pevam i još u osnovnoj školi su me znali kao dete koje fantastično peva. Talenat sam nasledila od mame i njene familije, učeći od njih danas već zaboravljene, narodne pesme – priseća se Cakana. Prvu pevačku nagradu "Zlatni akord Kosova" osvojila je sa samo 14. godina.
– Naša kuća je bila preko puta škole, s pogledom na školsko igralište. Posle škole otrčala bih kući, na brzinu uradiš domaći, uzmeš krišku hleba premazanu mašću, posutu alevom paprikom ili šećerom, i pravac igralište. Lopta je klincima, pa i meni bila glavna igračka. Moj stric je bio trener rukometnog kluba Ibar iz Leposavića i primetio je da sam talentovana za rukomet. Ali, da ga slučajno neko ne bi optužio za nepotizam, uputio me je na školsku rukometnu sekciju. Međutim, ja sam besomučno vežbala i stric me je na kraju kad sam imala 16 godina primio u klub, na mestu desnog beka.
E. V.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here