Muzikom spajaju narode

0

Nedavno je u Ambasadi Srbije u Bernu upriličen prijem za 140 mladih švajcarskih muzičara koji se spremaju za turneju po Srbiji, planiranoj za iduću godinu.

Maršruta po Srbiji

Turneja će prema planu početi koncertom u Prijepolju, a slediće nastupi u Vrnjačkoj Banji, Trsteniku i Šapcu. Za kraj gostovanja zakazan je koncert u Beogradu, gde će mladi muzičari iz Švajcarske boraviti dva dana.

Ljilja Damjanović je svoj diplomski rad za zvanje interkulturnog animatora (koje podrazumeva posredništvo za jezičku i kulturnu saradnju) odabrala tako što je proces integracije obrnula u suprotom smeru. Naime, švajcarsku omladinu, mlade muzičare, ona vodi na 12-dnevnu turneju po Srbiji, od 1. do 12. jula iduće 2010. godine. Radi se o Mladom simfonijskom orkestru iz Kenica (Jugendorchester Köniz) i Kamernom horu Kirhenfeld gimnazije u Bernu.

 

 

Virtuozi: Andijana Damjanović i Tanja Ignjatović

Tim povodom je ambasador Srbije u Švajcarskoj, Milan St. Protić, priredio prijem u zgradi ambasade za sve te mlade muzičare koji su stigli predvođeni dirigentima Orestis Hristomalisom (orkestar iz Kenica) i Peterom Honegerom (hor iz Berna).

(Opširnije čitajte u štampanom izdanju "Vesti" za 27.10.)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here