Na Haitiju najmanje 50.000 mrtvih

0

 

Haiti: Scene od kojih se ledi krv u žilama

 

 

On je na konferenciji za novinare rekao da je bez krova nad glavom ostalo 1,5 miliona ljudi. Larsen je dodao da je sedište Vlade premešteno u policijsku stanicu nedaleko od aerodroma u glavnom gradu Port-o-Prensu.

 

Organizujte se sami!

Lokalni radio „Metropol" apelovao je da se građani sami organizuju u svojim komšilucima, dok predsednik Rene Preval pokušava da upostavi osnovne državne strukture. Stanica je pozvala dobrovoljce i da zaštite kompaniju koja se bavi distribucijom vode za piće.

Ministar je objavio da je država preuzela sve sportske objekte u glavnom gradu i da će ih preurediti u centre za zbrinjavanje povređenih. Sanovnici Port-o-Prensa kažu da noću ulicama lutaju lopovi naoružani mačetama i da raste strah od izbijanja nasilja u atmosferi bezvlašća.

 

U glavnom gradu ne funkcioniše policijska služba, pa stanovništo strahuje od izbijanja rata "svih protiv svih". Ljudi su uplašeni i zbog činjenice da je posle potresa iz lokalnog porušenog zatvora pobeglo oko 4.000 kriminalaca, među kojima ima i okorelih gangstera.

 

"Svi banditi su sada na ulicama i pljačkaju ljude. To je veliki problem", izjavio je jedan policajac.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here