U utorak, u 7 časova po našem, Srbija protiv “crvene furije” u borbi za ulazak u polufinale Svetskog prvenstva u Južnoj Koreji.

Posle držanja lekcije Grčkoj u poslednjem kolu u takmičenju po grupama (9:3), što je pobeda koja je našem timu obezbedila prvo mesto i direktan plasman u četvrtfinale, bilo je tri dana bez utakmice. Španija, pošto je zauzela drugo mesto, iza svetskog vicešampiona Mađarske, igrala je i meč osmine finala, a opravdala je ulogu potpunog favorita protiv Japana (15:7).

Naši su svakog dana trenirali i nema bojazni da su ispali iz takmičarskog ritma. Trening dan uoči četvrtfinala održan je u 14 časova po lokalnom, u vreme odigravanja utakmice. U drugom delu plivališta bili su Španci.

– Daćemo sve od sebe, imamo šansu. Nema straha, već smo mnogo uradili, pokazali smo da imamo kvalitet i nikome neće biti lako da igra protiv nas. Cenim Španiju, odlična ekipa na čelu sa Peroneom, Pinedom, Munarizom i Granadosom, ali i mi imamo svoje adute. Sigurno je da će želeti revanš za izgubljeno finale Evropskog prvenstva u Barseloni prošle godine. Naša je želja da udjemo u polufinale i to bi bio ogroman uspeh – kaže Radomir Drašović, koji je napunio 22 godine.

Španci znaju s kim imaju posla, iako naš tim, koji je i olimpijski pobednik, a bronzani s mundijala pre dve godine u Budimpešti, nije stigao u najjačem sastavu.

– Srbija je jednostavno Srbija. Opasna i bez mega igrača – kaže David Martin, španski reprezentativac.

U četvrtfinalu XVIII svetskog prvenstva za vaterpoliste u utorak se u Gvangdžuu (Južna Koreja) sastaju (po žrebu):

7 č: Srbija (A1) – Španija

8.30 č: Hrvatska (B1) – Nemačka

10 č: Mađarska (C1)  – Australija

11.30 č: Italija (D1) – Grčka

Polufinala su u četvrtak, a Srbija bi igrala u 10 časova po našem. Drugi meč je u 11.30. U subotu su utakmica za bronzu (10) i finale (11.30).

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here