Foto: Split/Ivica Cavka
Nikola Jović

Nikola Jović, Mario Nakić i Saša Stefanović izaći će na ovogodišnji NBA draft koji će se održati 23. juna u Barklis centru u Njujorku.

NBA liga je objavila listu 283 igrača koji će se u junu naći pred izborom 30 NBA timova. Što se srpskih igrača tiče, sve oči su uprte u Nikolu Jovića kome se predviđa visok plasman na ovogidšnjem draftu. Projekcije variraju za sada, ali se svi slažu da je Jović među igračima koji će biti izabrani već u prvih dvaedeset.

Nikola Jović je nedavno dobio i nagradu za najboljeg mladog igrača u ABA ligi što ga zasigurno još više kotira na ovogodišnjem draftu. Igrač Mege koji ima svega 18 godina ove sezone je u regionalnom prvenstvu beležio prosečno 11,7 poena, 4,4 skoka i 3,4 asistencije.

Pored Jovića, na draft ove godine izlazi i Realov mladi igrač Mario Nakić, koji se opredelio da će nastupa za reprezentaciju Srbije. Mario je sin legende Partizana, Iva Nakića, koji je sa Partizanom osvojio titulu šampiona Evrope. Mario Nakić ima 20 godina i trenutno nastupa kao pozajmljeni igrač u Andori.

Pored njih dvojice, na draft izlazi i Saša Stefanović, koji je nastupao na univerzitetu Perdju. Stefanović je rođen 1998. godine u Indijani, a njegov otac Ljubiša je Srbin. Njegov otac je inače posle završenog koledža u Americi izabran na NBA draftu, a igrao je i za Crvenu zvezdu.

U par navrata Saša Stefanović je izrazio želju da nastupa za reprezentaciju Srbije.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here