Privatna arhiva
Na Pravnom fakultetu u Beogradu predstavljena je knjiga Gorana Pajića

U amfiteatru Pravnog fakulteta u Beogradu sinoć je predstavljena knjiga Gorana Pajića „Slobodan Milošević – Neka druga priča“, autentično svedočenje iz ugla jednog od članova obezbeđenja dugogodišnjeg predsednika Srbije i SR Jugoslavije.

Dr Branko Rakić, profesor na Katedri za međunarodno pravo i međunarodne odnose Pravnog fakulteta naglasio je da je vrednost ove knjige u činjenici da nije politički obojena, već faktografki predstavlja događaje i aktere sa domaće i međunarodne političke scene.
– Drago mi je da studenti mogu da čuju iz prve ruke niz pojedinosti o ličnosti Slobodana Miloševića, njegovom okruženju i porodici tokom devedesetih godina prošlog veka.

Većina tih činjenica nisu poznate široj javnosti, a dolaze iz pera čoveka koji nije imao nikavog interesa da ih menja ili ulepšava. Važnost ovakvih svedočenja je i u tome zato što u istoriji sveta ne postoji takva mera nepravde koja je naneta prema jednom političaru koji je predstavljen u javnosti gori od crnog đavola, a da je istina zapravo bila potpuno drugačija. Tako naneta nepravda ne može da ne zaboli, posebno što je tu, pravu istinu, trenutno nemoguće čuti u Srbiji – istakao je profesor Rakić.

Autor, Goran Pajić objasnio je da je knjigu napisao isprovociran mnogobrojnim spekulacijama i neistinama o životu bračnog para Milošević.

– Milošević je bez sumnje bio jedna od ključnih političkih figura nekadašnje Jugoslavije, ali i Balkana. Nažalost, mlade generacije nemaju mogućnosti da saznaju pojedinosti iz njegovog života, zato što je i dalje na sceni njegova satanizacija. Knjigu sam napisao kako bih pre svega mladima ponudio jedno sasvim drugo viđenje i to iz ugla čoveka koji je bio u Miloševićevom neposrednom obezbeđenju – naglasio je Pajić.

Delove iz knjige „Slobodan Milošević – Neka druga priča“možete pronaći i na našem sajtu, u rublici „Serijal“, a knjigu možete poručiti i preko „Knjižare Vesti“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here