Sonja Bondžulić Brinkman, umetnički fotograf iz Hamburga, već nekoliko godina postiže međunarodne uspehe. Pored toga što redovno izlaže u Hamburgu njena ostvarenja odlikovana su prestižnim nagradama na takmičenjima u Parizu, Londonu, Njujorku, Moskvi, Majamiju, Bazelu i Cirihu.

Posle nagrade koja je u avgustu stigla iz Ciriha, gde je učestvovala na grupnoj izložbi sa fotografijom „Spirit Of Beauty“ (koja je autoportret umetnice), u septembru je nagrađeno još jedno njeno delo.

Žiri internacionalne organizacije IPA International Photography Awards je šesti put nagradio Sonju priznanjem Honorable Mention, ovog puta za umetničku fotografiju pod nazivom „Na putu kući“ (On The Way Home).

– Ovo je jedna od mojih omiljenih fotografija koja predstavlja zgusnutu atmosferu jednog trenutka. Fotografija prikazuje mladića, pospanog putnika na putu kući. Dopunila sam tu fotografiju drugom koja prikazuje nebo. Obe fotografije se stapaju u jedan motiv i tako se dobija predstava vanvremenskog nivoa – objašnjava svoje delo Sonja.

U vezi sa nagradom za fotografiju „Na putu kući“ stigao je i poziv za učešće na 17. gala ceremoniji koja je jedan od najvažnijih svetskih događaja u vezi sa umetničkom fotografijom i koja će se održati 22. oktobra u Njujorku u Karnegi holu.