pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ovu informaciju potvrdilo je više izvora u Trgovištu, kao i u vranjskom Zdravstvenom centru.

Devojka iz jednog sela na teritoriji opštine Trgovište, koja se nedavno porodila u svojoj kući uz pomoć majke, za očinstvo nad novorođenim detetom “optužuje” čak 15 tamošnjih muškaraca.

Ovu informaciju potvrdilo je više izvora u Trgovištu, kao i u vranjskom Zdravstvenom centru.Mlada majka navodno nije upisala ime oca u knjigu rođenih, jer se spremala da dokazivanje očinstva ostvari u sudskom sporu, a na sudu je trebalo da se nađe 15 “sumnjivih” mladića sa kojima je, kako je sama rekla, bila u bliskim odnosima.

U Trgovištu, upućeniji, kažu da se situacija smirila jer je zvanični momak ove mlade devojke otac i da je prihvatio dete, piše portal Info Vranjske.

Ako se majka predomisli “kandidati” za dokazivanje očinstva proći će ispitivanje DNK na Biološkom fakultetu u Beogradu, jer je to jedini apsolutno siguran dokaz kojim se potvrđuje očinstvo muškaraca.

Kako piše portal Info Vranjske, svih 15 potencijalnih očeva o kojima se priča, među kojima je dosta viđenijih ljudi iz ove opštine, u strahu su ne toliko zbog mogućeg očinstva, već zbog toga što će se naći na udaru malograđanske sredine i njenih priča i kometara, a društvene mreže već su se “usijale” zbog ovog slučaja – ističe izvor portala iz Trgovišta.

Prema sudskoj praksi od uvođenja DNK analize u postupku utvrđivanja očinstva, oko 27 odsto žena koje su tužile partnere za dokazivanje očinstva izgubilo je sudske sporove, piše portal Info Vranjske.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here