Tanjug/AP
Rafael Nadal

​Poljski teniser Hubert Hurkač eliminisao je Rafaela Nadala u drugom kolu mastersa u Rimu. Deveti igrač sveta je desetostrukog šampiona ovog turnira pobedio sa 6:1, 6:3.

Naredni protivnik biće mu Tomas Martin Ečeveri, koji je sa 6:3, 7:5 bio bolji od Brazilca Tijaga Sejbota Vilda.

Nakon uvodna dva gema koja su trajala gotovo pola sata uopšte nije delovalo da će nastavak meča Hurkača i Nadala biti takav kakav je bio.

Imao je Rafa čak pet brejk lopti u prvom gemu na susretu, ali se Poljak provukao i “upisao” na semafor. Umalo je Nadal ekspresno bio kažnjen, ali je sa dva vinera na isto toliko brejk lopti uspeo da se izvuče i izjednači rezultat.

Nadal se suočavao sa brejk loptom i u četvrtom gemu, s tim da ga je drop-šot ovog puta izdao. Španac se potpuno ugasio u tim momentima, pa je Hurkač novim brejkom utišao publiku na “Foro Italiku”. Za osvajanje seta bilo mu je potrebno 49 minuta.

Nadal je na startu nastavka uspeo da prekini niz rivala od pet gemova zaredom. Ali, samo to. Već u trećem gemu drugog perioda Hurkač je stigao do brejka fenomenalnim pasing-šotom iz forhenda.

Upravo je taj udarac kočio Nadala na putu do eventualnog preokreta, do kojeg nije uspeo da dođe ni promenom načina igre, kao što su češći izlasci na mrežu.

Nije prolazilo, tako da je Hurkač duplirao stečenu prednost i na kraju slavio sasvim rutinski, plasiravši se u treću rundu Rima, što mu je i najbolji rezultat ovde u karijeri.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here