Tanjug/AP
Rafael Nadal

Španski teniser Rafael Nadal rekao je posle poraza od Australijanca Aleksa de Minora u drugom kolu turnira u Barseloni da mu je današnji meč verovatno bio poslednji na tom turniru gde je podizao pehar 12 puta.

– Ne govorim definitivno o konačnom oproštaju, uvek navodim “skoro sigurno” ili “mislim”. Život mi jasno pokazuje put. Mislim da je to bio moj poslednji meč u Barseloni. Pobediti 12 puta bilo je nezamislivo. Mogu samo da vam kažem hvala. Napravio sam priču koja do sada nije bila napravljena, odlazim miran – rekao je Nadal na konferenciji za medije posle poraza od De Minora, a prenosi španska “Marka”.

Nadal (37) je juče pobijedio Italijana Flavija Kobolija rezultatom 2:0 (6:2, 6:3), a danas ga je Australijanac savladao rezultatom 2:0 (7:5, 6:1).

– Odlazim iz Barselone uveren da sam napravio korak napred, ali danas nije bio dan kad sam morao da budem dobro, nije bio dan da ostavim sve i umrem. Da vidimo da li ću u Madridu moći malo više i još malo u Rimu, zatim u Parizu. Imam sad sedam dana da treniram za Madrid – dodao je Nadal.

Izrazio je zadovoljstvo što se vratio na teren prvi put od januara.

– To što sam mogao da igram ovde je već bila odlična vest. Danas se nije radilo o pobedi, već o tome da izađem zdrav. I to se desilo. Još nije bilo vreme da se traži herojstvo. Nisam mogao sebi da dozvolim da igram više od dva sata – zaključio je Nadal.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here