EPA/Nic Bothma
Rafael Nadal i Novak Đoković

Rafael Nadal, španski teniser, dao je intervju američkom novinaru Benu Rotenbergu u kojem je otkrio da je Novak Đoković veliki teniser, ali da nije veći od Australijan opena i da će turnir biti sjajan čak i bez njega.

Rafael Nadal koji je uz Rodžera Federera najveći rival Novaka Đokovića, ponovo se oglasio o situaciji i torturi koju u Melburnu proživljava svetski broj jedan.

– Reći ću vam nešto. Jasno je da je Đoković jedan od najboljih igrača u istoriji tenisa, tu nema sumnje. Ali, ne postoji teniser koji je bitniji od samog turnira, samog takmičenja, zar ne? Igrači su tu, dođu i prođu, a onda se pojave neki sledeći. Niko, pa čak ni Rodžer, Novak i ja, ili Bjern Borg koji je bio fantastičan nije veći od turnira. Tenis i bez nas nastavlja i ide dalje – konstatovao je Nadal i dodao:

– Australijan open je daleko bitniji od svakog igrača. Ukoliko bude konačno igrao, u redu. Ako ne bude igrao, Australijan open je veliki sa njim i bez njega. To je moja tačka gledišta, biće to svakako sjajan turnir.

Suđenje je zakazano za 23.30 po našem vremenu, pa i dalje postoji mogućnost da Đoković dobije slučaj na Federalnom sudu i da se već u ponedeljak nađe na terenu gde bi mu rival u prvom kolu bio sunarodnik Miomir Kecmanović.

“Bik sa Majorke”, baš kao i Novak i Rodžer ima 20 grend slem titula. Đoković koji se našao u glavnom žrebu za Australijan open, slovi za prvog favorita, i u slučaju da bude deportovan, Nadalu će i te kako biti lakše da pokuša da se domogne trofeja i da se osami na vrhu i pobegne Đokoviću i Federeru.

7 COMMENTS

  1. Small man this Rafa was
    and rremained but big peace of s….
    Should promote sport and fare relations with colleagues .. is his the guy our kids shold look up on????
    Sad how low he is prepared to go…. I use to think he was good sportsman but nnow feeln sorry for him…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here