EPA/Kieran Galvin
Rafael Nadal

Rafael Nadal, proslavljeni španski teniser, u poslednji čas odustao je od turnira u Indijan Velsu i tako potvrdio ono o čemu je govorio, svu snagu i pripremu usmeriće na šljaku, odnosno Rolan Garos, a potom i Olimpijske igre. Navijači su svesni da će ovo možda biti poslednji ples “kralja šljake” na “Filipu Šatrijeu”.

Spremao se Rafael Nadal za Indijan Vels, ali je neposredno pre žreba odlučio da nije spreman da igra. Naredni turnir na kom se „Bik sa Majorke“ očekuje je Monte Karlo što bi Rafi bila priprema za dva glavna cilja ove godine, Rolan Garos i Olimpijske igre.

– Realnost je da se nisam osetio spremnim da igram na turniru na tom nivou. Imao sam premalo treninga pre toga. Nisam hteo da počnem takmičenje bez ikakvih garancija da mogu da dođem do određenog nivoa i stvari koje od sebe zahtevam kada sam na terenu – rekao je Nadal.

Pre toga je govorio o tome da bi voleo da igra u Monte Karlu, ali sada svako otkazivanje očigledno više ne predstavlja iznenađenje, jer Španac ne krije da se muči da pronađe formu.

– Voleo bih da igram i u Monte Karlu. U ovoj tački karijere, moram da analiziram kako sam u svakom trenutku, kako se osećam i gde najviše želim da igram. Trudiću se da uradim ono što je bolje za mene, da ispunim svoje ciljeve uz neke šanse. Želim da radim stvari koje sam oduvek voleo. Želim da budem srećan – rekao je Nadal posle revijalnog meča sa Karlosom Alkarasom u Las Vegasu.

Najavio je već ranije Nadal da bi ova sezona mogla da bude poslednja u njegovoj karijeri.

– Život vam pokazuje put. Kako sam zamišljao oproštaj? U prvo vreme, nisam ni mislio o tome, jer bi to značilo da sam bliže tome. To nisam imao na umu. Voleo bih svakako da kažem zbogom, da se takmičim i uživam na terenu. Hoće li biti tako ili ne, pokazaće vreme. Očigledno je da su mi protekli meseci i nedelje pokazali da je sve komplikovano. Ima trenutaka kada je teško rukovoditi svime – rekao je Nadal.

S obzirom na to da je, u Nadalovom sluačju, sada sve usmereno na šljaku, navijači su postali svesni da bi mogli da gledaju poslednji ples „kralja šljake“ u Parizu, pa je tako interesovanje za kartama za Rolan Garos ogromno.

Grend slem na šljaci održava se od 26. maja do 9. juna, a prvi kontigent karata je nedavno pušten u prodaju. Za ulaznice se prijavilo rekordnih 700.000 ljudi!

Naravno da među tim ljudima nisu samo navijači Rafaela Nadala, veliku pažnju privlači i Novak Đoković, najbolji teniser sveta, a ono što verovatno dodatno budi interesovanje jeste potencijalni susret dva teniska velikana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here