EPA-EFE
Rafael Nadal

Rafael Nadal (37) vratio se u Manakor posle nove rane eliminacije sa turnira na kojima je nekada bio skoro nepobediv, nastavio da trenira i poduže formu, a potom i doneo odluku da otputuje u Pariz, citiramo, “u nameri da se takmiči na Rolan Garosu”.

Ovu vest objavio je madridski „As“, pozivajući se na izvore bliske velikom šampionu.

Nadal posle ubedljivog poraza od Huberta Hurkača u 2. kolu mastersa u Rimu (1:6, 3:6) nije delovao previše optimistično po pitanju nastupa na drugom grend slemu sezone.

Međutim, četiri dana kasnije, sa Majorke je stigla poruka da će Rafa spakovati kofere i krenuti u „svoj“ Pariz, gde je osvojio 14 od 22 grend slem trofeja u karijeri.

Ali, treba reći da od 2005. do danas levoruki as nijednom nije dolazio na Rolan Garos sa manjim izgledima da ga i osvoji, kao i da je ove sezone odigrao samo devet profesionalnih mečeva i ostvario šest pobeda. Podsećamo, Nadal cele 2023. nije igrao tenis.

Poslednju titulu u Parizu osvojio je pre dve godine kada je u finalu deklasirao Kaspera Ruda u tri seta, po navici.

„Frenč“ počinje 26. juna, tako da će veteran imati još vremena da radi i trenira u miru, a onda pokuša da izvede čudo i 15. put podigne trofej pred tribinama „Filip Šatrije“ stadiona.

Nadal je trenutno 276. igrač na ATP listi, ali i dalje nastupa pod „zaštićenim renkingom“ kao 34. na svetu. On se dodeljuje igračima koji zbog ozbiljnih povreda prave duge pauze i ne mogu da brane bodove iz prethodne sezone.

1 COMMENT

  1. Sjajna vest, i sportski konacno bez kukumavcenja i alibija, zasluzio je da ako nista drugo RG nagradi njegove uspehe jednim iskrenim aplauzom, a vrv i da turnir dobije njegovo ime jer 14 GS je nestvaran rekord!!
    Srecno Rafa, nisam tvoj fan ali sportski je pruzirti ruku i podrsku svakom vrsnom takmicaru!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here