EPA/Mark Evans
Rafael Nadal

Rafael Nadal, jedan od najboljih tenisera sveta, nalazi se u najgorem momentu u karijeri jer je na poslednjih sedam mečeva zabeležio šest poraza, što mu se nije desilo gotovo dve decenije.

Nadal nije imao tako loš niz rezultata još od sezone 2003/2004. kada je imao sličan rezultat, ali je tada, kao još mlad igrač, igrao i na čelendžeru.

Nadalov sunovrat je počeo sa porazom na US openu gde ga je iz osmine finala eliminisao Frensis Tijafo, a zatim su usledili porazi od Tomija Pola, Feliksa Ože-Alijasima i Tejlora Frica.
Jedinu pobedu u poslednjoj seriji mečeva zabeležio je protiv Kaspera Ruda na Završnom turniru u Torinu, ali je već tada izgubio svaku šansu da nastavi takmičenje.

Nadal je loše ušao i u 2023. godinu, poražen je od Kamerona Norija i Aleksa de Minora na Junajted kupu gde se potpuno slomio.

– Nemam samopouzdanje – naveo je Nadal.

Španac je u veoma lošem momentu pred Australijan open, gde brani titulu osvojenu prošle godine u finalu protiv Danila Medvedeva, ali je tada izbegao susret sa Novakom Đokovićem koji je deportovan političkom odlukom tamošnjih vlasti.

– Moraću naporno da radim da popravim fizičku spremu do početka Australijan opena, moram da ubrzam igru. Malo sam igrao u poslednjih pola godine, a protiv De Minora sam izgubio šest uzastopnih gemova i to ne sme da mi se dešava – istakao je Nadal

1 COMMENT

  1. Zatajili njegovi snabdevači sa dopingom? Ne brinem za njega, pronaći će nove do australijan opena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here