Najavljene velike kataklizme

0

Prognoze uopšte ne valjaju! A čovek je kriv za sve
 

Svetska meteorološka organizacija, uz podršku UN, upozorava na mogućnost velikih nepogoda od Arizone do Zambije.

 

U ovkiru novog projekta posvećenog pogubnom uticaju čoveka na klimu, meteorolozi su izložili niz "izveštaja iz budućnosti", odnosno upozorili na velike prirodne katastrofe koje prete svetu.

 

Tako je bilo reči o najavljenoj katastrofalnoj poplavi na Floridi. Pri tome meteorolozi predviđaju potpuno potapanje Majami Biča, kao i jaku sušu u Arizoni, koja će dovesti do mnogobrojnih žrtava.

 

Organizacija je u ponedeljak predvidela takav scenario, a domišljato ga je prikazala putem izmišljenih i isceniranih vremenskih prognoza, koje su emitovane u sklopu kampanje za nadolazeći klimatski samit u Njujorku.

 

 

 

U nekim regionima SAD, gde je temperaturni rekord od 45 stepeni Celzijusa bio dostignut 1916. godine, prosečna temperatura 2050. dostići će 50 stepeni, smatraju stručnjaci.

 

Uzimajući u obzir opasnost koju nosi globalno zagrevanje, Svetska meteorološka organizacija ne isključuje da ove prognoze mogu da postanu realne.

 

Efekat "staklene bašte" koji je isprovocirala čovekova delanost u poslednjih 50 godina počeo je osetno da ubrzava prirodne procese globalnog zagrijavanja.

 

Sve o klimatskim promenama pročitajte OVDE.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here