Najbesmislenije stvari iz 2014.

0

Jutjub
Jedna od besmislenih stvari: Anđeo čuvar
 

Nakon novogodišnjih i božićnih praznika, pravo je vreme za „besmislene stvari koje su nam neophodne“. Neke od njih će nam možda poboljšati seksualni život, a uz neke ćemo pokušati da vratimo vitku liniju. Jedini problem je što su one toliko besmislene da se razlog njihova postojanja praktično graniči s idiotizmom. Amerikanci su čak smisli posebnu reč za te besmislice – lifehack.

U Njujorku se održava manifestacija koja je svojevrsna sprdnja sa svim tim stvarima koje nam ne trebaju. Naziv tog događaja je Stupid Hackathon i tokom njega se od stručnjaka za tehniku traži da sprovedu u delo najbesmislenije ideje. Na primer: aplikacija koja je povezana sa sladoledom koji jedete i svaki put kada zagrizete kornet, na vašem nalogu na Tviteru se pojavi poruka „zagrizao sladoled“.

To naravno nije sve. Ovo su samo neke od idiotskih ideja koje su se čule na manifestaciji Stupid Hackathon, a za duhovite komentare u tekstu koji sledi zaduženi su Sem Lavinj i Amelija Vinger Berskin, selektori ovog događaja.

Anđeo čuvar

Reč je o ogrlici koja je povezana sa blututom. Ako imate utisak da ćete biti silovani, samo je pritisnete i ona pozove vaš mobilni telefon. Dok vam zvoni telefon, silovatelju ćete reći “Izvinite, moram da prihvatim ovaj poziv”. To će vam dati priliku da pobegnete, jer će zlikovac biti zbunjen i naravno da vas neće prekidati tokom telefonskog razgovora da bi vas silovao. Ovo je ujedno i odličan primer za ono šta se dešava na tehničkom tržištu: ljudi koji nešto ne razumeju pokušavaju da reše problem nečim što takođe ne razumeju.

Čarobna šolja

To je šolja koja ima digitalni ekran na kome piše naziv tečnosti koju ste sipali u nju. Cena šolje je 100 dolara. Na sajmu Stupid Hacathon je napravljena aplikacija po uzoru na ovu šolju, koja vas obaveštava da li držite u ruci ajfon.

Pumpa za vodu koja radi na skakanje

U pitanju je pumpa za vodu po kojoj je moguće skakati i koja izgleda kao da potiče s nekog dečjeg igrališta gde su ljuljaške i klackalice. Ideja je bila da se pumpa postavi u neku afričku zemlju, sa nadom da će se deca igrati na njoj, čime će pumpati vodu. Mnoge nevladine organizacije su se uključile u ovaj projekat, ali se vremenom ispostavio kao fijasko. Sve bi bilo u redu da su se deca sve vreme igrala na tim pumpama, ali to naravno nije bio slučaj. Problem je što je neophodna velika snaga da bi se ispumpala voda, a u afričkim mestima gde je bila postavljena najčešće su po vodu dolazile starije žene koje naravno fizički nisu bile jake.

“Brižna majka”

Ovo je plastični predmet jajastog oblika koji zakačite za vaše dete. Na sebi ima senzore povezane sa aplikacijom koja šalje podatke roditeljima gde se nalazite u kom trenutku. Ovo je naročito korisno ako imate 57 dece u 57 soba. Zahvaljujući “brižnoj majci” uvek ćete znati gde vam se koje dete tačno nalazi.

“Zaobiđi ovo naselje”

Ova aplikacija vas obaveštava koja sumnjiva naselja treba izbeći na putu do kućie Međutim, ispostavilo se da su to svi oni krajevi u kojima žive pretežno crnci i Latinoamerikanci. Pronalazači ove aplikacije žive na Mehnetnu, tako da je jasno odakle potiče strah od siromašnih naselja.

SMS terapija

Za 100 dolara mesečno možete svom psihologu slati neograničenu količinu SMS poruka. Sudeći po ovome, ne bi nas čudilo da u doglednoj budućnosti psiholozi budu botovi koji će sve vaše psihičke probleme rešavati putem elektronske pošte.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here