Printscreen
Selena

Selena Perez bila je ponos Meksika i jedna od najpopularnijih pevačica na tim prostorima svih vremena. Njena tragična sudbina nažalost obeležila je njenu karijeru.

Ubistvo Selene Perez šokiralo je javnost, a pevačica je preminula samo dva dana pre svog rođendana.Selena je debitantski album objavila 1989., a pevanjem se bavila još od malena. Prozvali su je meksičkom Madonom, a vrhunac karijere dosegla je s 23 godine.

Selena se osim pevanem bavila i glumom, ali se takođe bavila i dizajnom odeće. Zbog posebnog stila koji je negovala postala je modna ikona, a ljubav prema modi je potvrdila i kada je otvorila vlasttu prodavnicu Selena Etc.

Tamo je zaposlila svoju prijateljicu Jolandu Salvidar koja je neko vreme radila kao menadžerka butika. Iako su se mnogi zaposleni žalili na Jolandino ponašanje, ni Selena ni njen otac Abraham optužbe nisu shvatali preozbiljno.

Salvidar je osim posla butiku bila postavljena i kao predsednica kluba Seleninih obožavatelja. Tek tada su krenuli pravi problemi. Mnogi pevačičini obožavatelji žalili su se na Jolandino ponašanje, ali i da nisu dobili nikakve bonuse iako su uplatili članarinu. Zbog toga se Selena konačno obračunala s prijateljicom, a u žaru žestoke svađe, Jolanda je posegnula za pištoljem i upucala je.

Pevačica se borila za svaki dah te smogla snage doći do recepcije hotela u kojem su bile za vreme incidenta.

Otkrila je tko ju je upucao zaposlenicima hotela, a onda su je onesvešćenu prebacili u bolnicu u Teksasu, no nije joj bilo spasa. Njena tragična smrt pogodila je obožavatelje delom sveta, a na pogrebu se skupilo oko 30.000 ljudi.

Nakon pevačičine smrti snimljen je film o njenom životu u kojem je glavnu ulogu tumačila Dženifer Lopez, koja tada još uvek nije bila planetarno popularna.

Njenu tragičnu priču gledatelji će moći pogledati uskoro i na Netflixu koji je nedavno objavio trejler za novu seriju pod nazivom ‘Selena’.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here