Najbolji poslodavac na svetu je…

0

Beta/AP/M. J. S.
Gugl je najbolji: Zaposleni su ocenjivali koliko su zadovoljni platama, beneficijama, mogućnostima napredovanja, celokupnom korporativnom kulturom, ali i koliko posao utiče na njihovu životnu ravnotežu
 

Od zaposlenih je zatraženo da koristeći skalu od pet tačaka ocene koliko su zadovoljni platama, beneficijama, mogućnostima napredovanja, celokupnom korporativnom kulturom, ali i koliko posao utiče na njihovu životnu ravnotežu.

Na osnovu njihovih odgovora, sačinjena je lista najboljih američkih kompanija, na kojoj je internet pretraživac Gugl zauzeo prvu poziciju, zahvaljujući visokoj brizi od radnicima i uslovima rada.

Na drugom mestu je američka kompanija Bejn end kompani, koja se bavi savetovanjem i nudi zaposlenima vrhunske usluge. Podsetimo, ona je prošle godine bila prva na ovoj listi.

Treću poziciju je zauzela kompanija Nestle purina petker koja proizvodi i prodaje hranu za životinje, a u kojoj su, prema ocenama zaposlenih, radna mesta stabilna i okruženje prijateljsko.

Za Nestleom sledi multinacionalna kompanija F5 netvork, specializovana za razvoj i isporuku mrežne tehnologije, zatim savetnička kompanija Boston konsalting grupa, energetska korporacija Ševron, kompanija H-E-B (specijalizovana za prodaju), In-N-Out (jedan od najvecih lanaca restorana brze hrane u SAD-u), MeKinsi&kompani i Klinika Majo.

Među kompanijama koje osim o finansijskoj dobiti i prestižu i te kako brinu o zadovoljstvu zaposlenih su i Prokter & Gembl, Fejsbuk, Kvalkom, Sautvest erlajns, Adob, Strajker, Metvorks. Takođe, na listi su i Epl (22), Najk (25), dok se Dizni našao na 50 mestu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here