Najbolji trubač na planeti – Ekrem Mamutović

0

Ekrem Mamutović – najbolji trubač na svetu za 2014.
 

Za najbolji trubački orkestar na svetu izabran je "Uska Kan" iz Makedonije, drugo mesto osvojio je "Sokol orkestar" iz Poljske, a treći je "Zuralija orkestar" iz Rumunije.

 

Na ovogodišnjem međunarodnom takmičenju učestovalo je sedam orkestara i to po dva iz Rumunije i Srbije, a po jedan iz Poljske, Slovenije i Makedonije, koji su u Guču stigli posle kvalifikacionih takmičenja.

 

Direktor Centra za kulturu u Guči Adam Tadić, koji je organizartor ove manifestacije, za agenciju Beta je izjavio da se u Guči neće takmičiti inostrani orkestri po svojoj prijavi, već moraju da prođu kvalifikacije u svojim zemljama.

 

"U Sloveniji se takva takmičenja održavaju u Dravogradu, u Italiji u Trstu a saznaće se i gradovi u Rumuniji, Poljskoj, Slovačkoj i drugim evropskim zemljama, tako da će u Guču dolaziti na takmičenje samo najbolji", rekao je Tadić.

 

Finalno takmičenje trubača Srbije na programu je sutra u 21 sat kada će se za Zlatnu trubu nadmnetati 17 orkestara a po prtvi put i jedan čiji je kapelnik žena. To je orkestar Danijele Veselinović iz Arilja.

 

Orkestar Ekrema Mamutovića je proglašen najboljim za 2013. godinu:

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here