Najteži slučaj novog gripa do sada

0







Milosavljević je rekao da su simptomi počeli naglo da se razvijaju već drugog dana od početka bolesti, i dodao da se pojava ovakvih slučajeva može očekivati, jer "ulazimo u jesenje – zimsku sezonu" i potrebni su ozbiljnost i predostrožnost.

– U ovom trenutku veoma teško je davati bilo kakve prognoze, jer se radi o najtežem obliku komplikacija, zapaljenju pluća izavanom virusom H1N1- kazao je Milosavljević u izjavi novinarima.

Prema rečima direktora Infektivne klinike Kliničkog centra u Kragujevcu prof. dr Zorana Todorovića, vitalni parametri pacijentkinje su dobri, ali je njeno opšte stanje i dalje teško.

Dr Predrag Kon, predsednik radne grupe  za pandemije je rekao da je oboljenje počelo 28. septembra,  a da je zaražena verovatno nedelju pre toga. pošto je odbila bolničko lečenje puštena je kući, posle čega joj se stanje pogoršalo.

Četrdesetšestogodišnja pacijentkinja živi nadomak Kraljeva, a predpostavlja se da je virus H1N1 dobila od članova porodice koji su nekoliko dana pre toga imali povišenu temperaturu, ali sa mnogo blažim simptomima.


OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here