Najveći kruzer krenuo preko okeana

 

Da bi prošao ispod mosta koji je samo 30 centimetara viši brod je morao dublje da porine u vodu. Pored svega što luksuzni kruzeri nude, ovaj ima i 7 zabavnih parkova, među kojima i jedan sa 16.000 biljaka!

 

Pet puta je veći od Titanika, visok je kao zgrada od 20 spratova, ima klizalište i golf igralište, amfiteatar na otvorenom za 750 osoba. Najveći kruzer na svetu "Oaza mora“ ovog vikenda je isplovio iz Helsinkija za Floridu.

Ova plutajuća ekstravagancija vredna 1,5 milijarde dolara naručena je puno pre nego što je ekonomska kriza zadesila svet pa je pravo pitanje koliko će biti iskorišćena i isplativa.

 

– Naravno da nismo očekivali da ćemo je porinuti u ovako teškom ekonomskom trenutku, ali bez obzira na krizu, vrlo smo uzbuđeni – rekao je Adam Goldstein, glavni direktor kompanije Rojal Caribian Internešnal.

Kruzer ima 2700 kabina i može da prihvati 6300 putnika i čak 2100 članova posade. Za 40 posto je veći od bilo kojeg drugog sličnog broda. Novost je što ima čak sedam zasebnih kvartova – tematske parkove, trgove i arene. Jedan od kvartova biće tropski park, koji će uključivati i palme, vinovu lozu i još 12.000 biljaka. Tu su i četiri bazena, igralište za odbojku, košarku, zone za decu, šoping, restorane i barove.

Cene se kreću od 1300 do 4800 dolara, što je više nego dvostruko skuplje od cene za prethodni najpopularniji kruzer te kompanije "Sloboda mora“.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime