Kosovo online

Čini se da iranski zvaničnici posmatraju napad Izraela koji je bio ograničenog obima kao pokušaj te zemlje da “sačuva obraz” nakon što je Iran izveo napade tokom vikenda, kaže Abas Aslani, iranski novinar i istraživač.

– Malo je rano proceniti da li je gotovo ili ne, ali u ovom trenutku… čini se da ne izbija regionalni rat – rekao je Aslani za CNN, napominjući da još uvek postoji šansa da bi situacija mogla da eskalira.

Iranski mediji objavili su snimke i fotografije scena svakodnevnog života u zemlji nakon vazdušnog napada koji je pogodio provinciju Isfahan.

Protivvazdušna odbrana presrela je tri drona, rekao je iranski zvaničnik, posle izveštaja o eksplozijama u blizini vojne baze u centralnom regionu.

Aerodrom Isfahan je radio normalno nakon što su aerodromi ranije zatvoreni širom zemlje, prema agenciji Tasnim.

Izraelski zvaničnik je rekao za “Vašington post” da je napad dronovima na iransku vojnu lokaciju rano jutros trebalo da pošalje poruku Teheranu da Tel Aviv može da izvrši udar unutar Irana.

Na meti izraelskih bespilotnih letelica bila je vojna baza u Isfahanu u centralnom delu Irana iz koje je pokrenut masovni napad na Izrael pre nekoliko dana.

S druge strane, visoki iranski zvaničnik kaže za Rojters da Iran trenutno nema plan za odmazdu protiv Izraela, povodom navoda da je Izrael pokrenuo napad na iransku teritoriju.

Američki zvaničnici potvrdili su da je Izrael izveo vojne operacije protiv Irana, a da je Tel Aviv upozorio administraciju američkog predsednika Džozefa Bajdena da će napasti u narednih 48 sati, piše CNN.

Izvori američke televizije istakli su i da su u tom upozorenju Izraelci uveravali Vašington da iranska nuklearna postrojenja neće biti gađana.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here