pixabay.com

U blizini vojnog konvoja južno od Bagdada, koji je dostavljao teret za američku vojsku, eksplodirala je bomba, saopštila je televizija „Majadin“ pozivajući se na izvore u iračkim organima bezbednosti.

„Eksplozivna naprava aktivirana je na putu vojnog konvoja koji je prevozio teret za američku vojsku u oblasti El Udvanija južno od Bagdada“, navodi se u saopštenju. U eksploziji je oštećen automobil, nema žrtava i povređenih, precizirao je izvor.

Tokom poslednjih nekoliko meseci vojne baze u Iraku, gde je stacionirana američka vojska, redovno su meta minobacačkih i raketnih napada. Ovakvi incidenti postali su učestaliji nakon američke operacije u blizini međunarodnog aerodroma u Bagdadu u kojoj je ubijen komandant specijalnih snaga Korpusa čuvara islamske revolucije iranski general Kasem Sulejmani i zamenik komandanta iračke šiitske milicije Abu Mahdi el Muhandis.

Irački parlament je 5. januara većinom glasova doneo odluku o povlačenju stranih trupa iz zemlje i založio se za prekid saradnje sa snagama međunarodne koalicije za borbu protiv terorističkih grupa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here