Medija centar Srbije
Dževad Galijašević

Stručnjak za terorizam Dževad Galijašević okarakterisao je napad kalašnjikovim u Glođanu kod Dečana na autobus, u kome su ubijena dva učenika i vozač, kao klasični sistemski paradržavni terorizam.

– Kosovo je teroristički bunar bez dna u kome je dozvoljeno ubijati, zastrašivati i mučiti i ljude i decu, izvoditi vojno-policijske operacije i odbijati svaki racionalan razgovor – rekao je Galijašević.

Naveo je da svi ti događaji idu na dušu Amerikancima i Nemcima, jer tolerišu terorizam kosovskih vlasti.

– Ovo je sistemski zločin. Terorizam uvek čini paradržavna organizacija – rekao je Galijašević i dodao da napad u Glođanu nije bio nasumičan.

Galijašević kaže da se u tim prividno nasumičnim ubistvima koja izazivaju strah i nevericu krije rukopis britanskih tajnih službi.

– Znamo da su nekim operacijama već upravljali Britanci. Vreme je da Amerikanci i Nemci preuzmu odgovornost za ono što rade njihovi partneri na Kosovu i uspostave mir ili da Srbija izađe iz Briselskog sporazuma, jer sa teroristima nema pregovora – rekao je Galijašević.

Smatra da odbijanje Prištine da sprovede Briselski sporazum, stalne akcije Rosu na područjima gde su naseljeni Srbi, kao i, kako navodi, teroristički akt u Glođevcu, imaju isti cilj, a to je zastrašiti Srbe i naterati ih da napuštaju Kosovo.

– Upravo zato je pogrešna teza kako je Kurtiju primarni cilj priznanje Kosova, jer kada biste postali država morali biste da preuzmete međunarodne obaveze, da odgovarate za mir i međunarodni poredak. Primarni cilj Albanaca na Kosovu je iseliti značajan broj Srba kako bi oni prestali da budu nacija koja utiče na političke procese. Znači, desetkovati Srbe, to je primarni cilj – smatra Galijašević.

Ono što je, kaže, opasno to je što tu strategiju Amerikaci i Nemci ne samo da tolerišu, nego i podržavaju.

Galijašević je rekao da je Kosovo prostor koji je otvoren za organizovani kriminal i da Kosova nema ako nema organizovanog kriminala, terorizma i droge.

– Kosovo je teroristička baza u koju stiže ogromna količina oružja, pre svega iz Albanije. Ovo se sistemski uklapa u ono što se svakih 10 ili 15 dana dešava na Kosovu kada je reč o nasilju nad srpskom zajednicom – rekao je Galijašević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here