U poslednjem meču 22. kola italijanske Serije A Sampdorija savladana u Đenovi s 4:2.

Posle pobede protiv prvaka Juventusa u Napulju u prošlom kolu (2:1) važeći vicešampion je odneo tri boda sa stadiona “Luiđi Feraris”. Najznačajniji pogodak dao je vezni igrač Dijego Deme (28) u 83. minutu za vođstvo s 3:2, a Belgijanac Dris Mertens je u osmom minutu nadoknade vremena otklonio svaku dilemu.

Deme je pojačanje u minulom zimskom prelaznom roku. Došao je za 12 miliona iz Lajpciga u kojem je bio od 2013. Majka mu je Nemica, a otac Italijan, veliki navijač Napolija i poklonik legende kluba Argentinca Dijega Maradone. Kako da 1991. nazove sina nego po jednom od najboljih fudbalera svih vremena s kojim je Napoli uzeo svoje dve jedine titule italijanskog prvaka (1987, 1990). Deme ima jedan meč u nemačkoj reprezentaciji.

Gosti su brzo poveli s 2:0 golovima Poljaka Areka Milika u 3. minutu i Makedonca Elmasa u 16. Domaćin je smogao snage za izjednačenje. U 26. minutu smanjio je Fabio Kvaljarela lepim volejom s ivice šesnaesterca, a u 73. Manolo Gabijadini je bio precizan iz penala. Sampdorija je zatresla mrežu i nešto ranije, ali joj je VAR poništio taj gol.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here