Pexels

Vetar, mraz i suv vazduh u toplim prostorijama dovode do neprijatnih senzacija, a dugoročno i do pojave bora.

Sve ovo se odnosi ne samo na lice i ruke, već i na nežnu kožu usana. Zimi usne često pucaju, pa im je potrebna dodatna nega. Maske koje se lako mogu napraviti kod kuće mogu postati pravi spas.

Maska sa medom i kokosovim uljem

Maska od meda ima niz korisnih svojstava. Ne samo da hrani i hidrira usne, ona ima i antibakterijski efekat. Da biste ovu masku napravili kod kuće, pomešajte jednake proporcije meda i kokosovog ulja. Ako je potrebno, sastojke zagrejte. Nanesite ovu smesu na usne svakodnevno tokom 5 minuta.

Maska sa alojom i krastavcem

Korisna svojstva aloje se široko koriste u kozmetologiji. Za hidratantnu masku pomešajte sok aloje sa narendanim krastavcem i nanesite rezultujuću smesu na usne na 20 minuta. Nakon ove maske, usne odmah postaju mekane i nežne.

Maslinovo ulje

Obično maslinovo ulje može biti pravi spas za ispucale usne. Nanesite ga pamučnim tupferom nekoliko puta dnevno dok ste kod kuće. Već sledećeg dana usne će izgledati zdravije i mekše i sve pukotine na njima će zarasti.

Bademovo ulje

Bademovo ulje sadrži veliku količinu vitamina, masnih i organskih kiselina, kao i folne kiseline. Zahvaljujući tome, korisno je za celo telo: kožu, kosu i, naravno, usne. Nanesite bademovo ulje kao redovni melem nekoliko puta dnevno, i tada se vaše usne neće plašiti mraza.

Maska sa kurkumom

Kurkuma se često dodaje proizvodima za negu usana, jer ne samo da deluje lekovito, već sprečava i promenu boje. Za masku pomešajte kurkumu u prahu sa kokosovim uljem, namažite je na usne i isperite nakon 15 minuta. Posle toga nanesite balzam ili ulje. Maska sa kurkumom se ne sme nanositi više od jednom nedeljno.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here