Naređeno da se sravne kuće ubica iz sinagoge

0

Napad na tramvajsku stanicu u kojem je stradala i beba
 

"Kuća tog terorista koji je pokosio automobilom izraelske civile usmrtivši bebu i mladu ženu 22. oktobra na tramvajskoj stanici u Jerusalemu, uništena je u Silvanu", četvrti u istočnom Jerusalimu, piše u saopštenju vojske.

 

Ova odmazda preduzeta je dok u Jerusalimu nedeljama vlada izrazita napetost, a povećana je posle napada na sinagogu, kada je ubijeno četvoro vernika i policajaca, dok su dva palestinska napadača ubijena.
 

Krvava jutarnja molitva. Za to sledi još strašnija odmazda Izraela
 

Smrt četvoro Jevreja u sinagogi dodala je ulje na vatru, posebno oko vrlo osetljivog mesta Platoa džamije, gde su jevrejski ekstremisti nedavno intenzivirali kampanju oko prava na molitvu.

 

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu upozorio je da će odgovoriti "gvozdenom pesnicom" na taj "teroristički talas koji se obrušio na Jerusalem", naredivši rušenje kuća napadača, dva rođaka u istočnom Jerusalemu koji su sekirama i pištoljem napali Jevreje tokom jutarnje molitve.

 

Palestinca koji je počinio napad automobilom, čija je kuća noćas uništena, takođe su ubili policajci. On se kolima zaleteo u grupu putnika koji su silazili iz tramvaja, ubiši jevrejsku bebu, koja je američki državljanin, i jednu državljanku Ekvadora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here