Zvezde kažu: Srbija na iskušenju

0

Sad bi stvari mogle da nam budu jasnije: Aleksandar Vučić (levo) i Tomislav Nikolić
 

U horoskopima naših vođa Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića postoje neke zajedničke tačke koje, budući da su prisutne kod obojice, upozoravaju na iskušenja kroz koja će oni, a sa njima i svi mi, prolaziti.

Naime, predsednik Srbije Tomislav Nikolić, u horoskopu koji nam je dostupan, pod uslovom da je tačan, ima Sunce u Vodoliji i podznak u znaku Raka. Ova kombinacija opisuje njegovu želju da svojoj zemlji donese promene i da bude upisan kao neko ko je sproveo reforme. Vodolija je znak koji uvek ide u nešto novo i ne trpi stege. Rak u podznaku, kao i kod Aleksandra Vučića, opisuje ljubav prema porodici, a u ovom slučaju, kad je osoba na visokom političkom položaju, i prema svom narodu. Ipak, u Nikolićevom horoskopu, u prvom polju, u istom znaku, nalazi se i vladar Sunca, Uran, koji formira sliku karaktera koji je sklon brzim promenama raspoloženja, a samim tim i ishitrenim odlukama koje nekada mogu biti čist kapric.

 

Neprijatni preokreti

Dakle, horoskopi naših vođa ukazuju na moguće neprijatne preokrete, pa je astrološki savet obojici da ne vuku previše rizične poteze računajući na nečiju pomoć. Rigidnost, teranje inata ili zauzimanje isključivog stava, naročito u spoljnoj politici, mogu proizvesti haos. Naročito se savetuje veliki oprez u odnosima s Rusijom.

U Vagi se nalazi jaka konjukcija Saturna, Meseca i Neptuna. Ove planete predstavljaju Rusiju i ovako jaka pozicija opisuje da Nikolić računa na njihovu veliku podršku. Međutim, iako je ovo jaka pozicija, ugrožena je opozicijom (otvoreni sukob, prepreka) s Jupiterom u Ovnu, i kvadratom (greška, loš potez) s Uranom iz njegovog prvog polja. Sve bi se moglo podvesti pod eventualne loše spoljne okolnosti, kad ne bi bio uključen i ovaj Uran jer on predstavlja poteze koje Tomislav Nikolić može povući lično. Dakle, horoskop našeg predsednika potvrđuje da je on patriota i da ima dobre namere, ali upozorava da nema strpljenja da odoli iskušenjima zbog kojih postoji velika opasnost da napravi ishitreni potez koji će našu zemlju mnogo koštati. Na prvom mestu u odnosima s Rusijom.

Aleksandru Vučiću je Sunce u Ribama, a podznak u Raku i vladar Mesec u

Vodoliji, što daje sličnu astrološku sliku kao i horoskop Tomislava Nikolića. Mesec u Vodoliji predstavlja promenljivu i brzu prirodu i sklonost tenziji i preokretima. On, takođe, ima naglašenu sliku Rusije (Sunce i Venera u 9. polju u Ribama), pa je izvesno, bar kada je astrološka analiza u pitanju, da je proruski nastrojen. Međutim, zabrinjavajuće je to što i on, kao i predsednik, ima opasne aspekte s Marsom, Saturnom i Jupiterom, koji opisuju, da u jednom trenutku sve može krenuti nizbrdo, a ako se to desi, biće nezaustavljivo.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here