Youtube/NASA

Tim od 16 istraživača koje je okupila Američka svemirska agencija NASA, sledećih devet meseci, do leta 2023. godine proučavaće neidentifikovane vazdušne fenomene poznate i kao NLO.

Istraživanje će postaviti reference budućih istraživanja o NLO. Tim će se fokusirati na podatke koji nisu pod oznakom „poverljivo”, a kada se istraživanje završi podaci će biti dostupni javnosti. Vođa ovog istraživanja je naučnik Daniel Evans.

„NASA je okupila neke od vodećih svetskih naučnika i neksperata, koji će biti dragocena pomoć u načinu fokusiranja na nauku i podatke NLO”, istakao je Evans, prenosi RTS.

Odabranu istraživačku grupu čine profesori, naučnici, okeanografi i drugi koji proučavaju svemir. Bivši NASA astronaut Skot Keli i Nadija Drejk, novinarka koja prati nauku za Nacionalnu geografiju su takođe neki od članova.

„Podaci koje imamo o NLO, ključno je u vidu pomoći koja vodi ka naučnim zaključcima o događajima na našem nebu. Podaci su jezik naučnika i neobjašnjivo čine objašnjivim”, istakao je Tomas Curbušen, pomoćnik administratora Direkcije za naučne misije u sedištu Nasa u Vašingtonu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here