Američka NASA saopštila je danas da će privatnim licima dozvoliti let na Međunarodnu svemirsku stanicu, javio je Vašington post.

Predstavnici NASA rekli su na konferenciji za novinare da će troškove i organizaciju posade koja leti na stanicu prepustiti kompanijama Boing i Spejs Iks, koje je agencija unajmila za takva putovanja, prenosi Rojters.

Sa druge strane, NASA će naplatiti budućim turistima hranu, smeštaj i komunikaciju na stanici, a ti troškovi bi mogli da iznose oko 35.000 dolara za dan.

1 COMMENT

  1. Tipicno americko blebetanje i lupetanje! Gledala sam taj intervju i na pitanje novinarke “kad ce to da bude”, odgovor je bio “u buducnosti”! Kod amerikanca je vazno da je propaganda izrecena, jer u psihi ljudi ostaje samo to, da ce turisti leteti….eto ameri su uvek prvi u svemu, oni stalno pobedjuju! To je njihova protestantska filozofija: pobedivati i uvek biti prvi! A cinjenica je, da manje placaju za izdrzavanje te svemirske stanice od Rusije i drugih, koju placaju 16 drzava! A u njihovoj javnosti, nikad to ne govore, vec lazno prikazuju da je to maltene samo njihova tvorevina. Mnogo vise novca (mislim, duplo!) ulaze Rusija, a tu je i Japan, Kanada, Evropske drzave…Sve je u Americi laz i prevara! Jedna uzasno psihopatska nacija!U opadanju, naravno!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here