Našli način da reše slučajeve nestalih beba?

0

Beta/AP/J.W.
Ministri pravde i zdravlja: Donošenje posebnog zakona je jedini ispravan način da se efikasno reši presuda Evropskog suda za ljudska prava povodom slučajeva "nestalih beba" (Foto: Ilustracija)
 

Selaković i Lončar sastali su se kako bi razgovarali o pronalaženju efikasnog mehanizma za izvršenje presude Evropskog suda za ljudska prava "Zorice Jovanović protiv Srbije" povodom  slučajeva nestalih beba.

Poštujući preporuku Evropskog suda, ministri Selaković i Lončar doneli su odluku da je u cilju efikasnog sprovođenja presude ESLJP i uspostavljanja mehanizma za izvršenje te presude, jedini ispravan način donošenje posebnog zakona (Lex Specialis).

Tim povodom, u četvrtak, 25. decembra biće održan sastanak ministara sa predstavnicima Udruženja roditelja sa kojima će razgovarati o daljim koracima u cilju izrade ovog zakona.

Pored ministara, današnjem sastanku su prisustvovali i zastupnik Srbije pred Evropskim sudom za ljudska prava i pomoćnik ministra pravde Vanja Rodić, kao i državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić.

Više stotina roditelja u Srbiji traži da se razjasne sumnje da su im bebe, koje su proglašene mrtvima, zapravo ukradene. Odgovor su potražili i pred međunarodnim pravnim institucijama.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here