pixabay.com

Ekipe Sektora ekologije i unapređenja životne sredine JKP „Gradska čistoća“ i danas sprovode akciju suzbijanja odraslih jedinki komaraca na teritoriji grada Beograda uređajima sa zemlje, a tretman će se sprovesti ukoliko vremenski uslovi budu dozvolili.

Kako se navodi u saopštenju “Čistoće”, u utorak, 4. jula, u periodu od 18 časova do ponoći ekipe „Čistoće“ vršiće tretman suzbijanja odraslih jedinki komaraca, na lokalitetima – Pregrevica, Ada Ciganlija, Ada Međica, Pinosava, Avala, Šuplja stena, Slatina, Prnjavor, Trešnja, Ralja, Rušanj, Ripanj, Zuce, Beli potok.

Akcija će se sprovesti i na lokalitetima Ostružnica, Umka, Batajnica, Busije, Dobanovci, Jakovo, Boljevci, Kumodraž selo, Kumodraž, Jajinci, Šangaj, Ugrinovci, Petovčić, Progar, Bečmen i Batajnica.

Ističe se da su preparati koje ekipe JKP „Gradska čistoća“ koriste za tretman suzbijanja komaraca registrovani od strane Ministarstva za zaštitu životne sredine i upisani u Privremenu listu biocidnih proizvoda, te građani nemaju razloga za strah.

Ukoliko građani primete povećanu brojnost komaraca na određenom lokalitetu, o tome mogu da obaveste servisni centar Grada Beograda na broj telefona 11-0-11 radnim danima od 7 do 22 časa, i subotom od 8 do 14 časova.

Apeluje se na građane da ekipama koje izvode tretmane suzbijanja komaraca omoguće nesmetan rad, a na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja akcija na lokacijama gde se obavlja suzbijanje komaraca.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here