Nastavlja se proces Radovanu Karadžiću

0

Haški tribunal je najavio da će, ako se Karadžić u ponedeljak ne pojavi u sudnici, sudsko veće saslušati predloge odbrane i tužilaštva o nastavku procesa, posle čega bi sud trebalo da odluči kako će i kada suđenje biti nastavljeno.

 

Ovo je prazna stolica u sudnici u Hagu u kojoj bi trebalo da sedi Radovan Karadžić. To je, takođe, stolica koja će najverovatnije ostati prazna i 2. novembra, za kada je najavljen nastavak suđenja bivšem lideru bosanskih Srba
 

Suđenje Karadžiću počelo je 27. oktobra uvodnom rečju tužilaštva, iako se Karadžić nije pojavio u sudnici Haškog tribunala. Sudsko veće je odlučilo da tužilaštvo započne predstavljanje optužbi protiv Karadžića, pošto je on svojevoljno odlučio da ne prisustvuje suđenju, iako je bio obavešten o svim pravnim posledicama takve odluke.

Predsednik Sudskog veća O-Gon Kvon je tada rekao da će Karadžiću biti upućen još jedan poziv da se u ponedeljak pojavi na suđenju, ali da će, ako ni tada ne dođe u sudnicu, veće u utorak razmotriti mogućnost da mu nametne branioca koji će ga zastupati do kraja sudskog procesa.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here