Mup.gov.hr
Matej Periš

Više različitih jedinica MUP-a i dalje traga za Matejom Perišom, mladim Splićaninom koji je nestao u Beogradu 31. decembra.

Nestanak je prijavljen u petak u 18 časova, od kada policija intenzivno traga za njim.

U potragu je uključeno više različitih jedinica MUP-a. Uzete su izjave prijatelja sa kojima je Matej došao u Beograd, a proverene su i nadzorne kamere kluba “Gotik” u kojem je poslednji put viđen.

U Beograd je juče stigao i njegov otac Nenad Periš, koji je za beogradske medije rekao da veruje srpskoj policiji i apelovao na sve koji imaju bilo kakvu informaciju da je jave, makar i anonimno.

Hrvatski alpinista Stipe Božić, koji je učestvovao u brojnim akcijama spašavanja nestalih, komentarisao je potragu za mladim Splićaninom.

– Čini mi se da treba verovati da nada umire poslednja, iako prilikom mojih učestvovanja u raznim potragama bili smo spremni na sve. Mislim da treba prepustiti tamošnjim službama, očigledno su dovoljno sposobne, da rade svoj posao, da istraže sve okolnosti, da idu u svim smerovima, sa svim službama, ako treba i s volonterskim službama, da se vidi kako se i šta moglo dalje, treba li pretražiti reku, ušće ili je možda neka druga nesrećna okolnost bila u pitanju. To ćemo još da vidimo – rekao je Božić.

Na pitanje kolike su šanse da mladić preživi eventualni pad u reku, Božić je rekao da je pitanje da li je Matej uopšte pao u reku.

– U ovo doba godine kad upadnete u reku, to je sigurno veliki šok jer je i hladno, čovek je verojatno bio topao pre toga. Ako je reč o potrazi u vodi, treba koristiti savremenu tehnologiju – rekao je Božić.

Na pitanje šta je važno u ovoj potrazi, Božić je istakao da je sve važno.

– Važno je umrežiti sve službe i sve one koji hoće da pomogne, dobru volju i profesionalaca i volontera, u šta ja ne sumnjam da oni hoće, ali to je proces koji će sigurno trajati koji dan – rekao je hrvatski alpinista.

Vučić: Još nema rešenja za nestalog mladića

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio ja da još nema rešenja u slučaju nestanka mladića iz Splita.

– Jutros sam dobio informacije o momku iz Splita, i čekam nove. Ima detalja, ali bez veze je da ih ja govorim, to će policija da saopšti – rekao je Vučić da li srpska policija ima nove informacije o tom slučaju.

– Suštinski, nemamo rešenje još – istakao je Vučić.

On je izrazio nadu da će naši nadležni organi uspeti da pronađu mladića i da već imaju neku skicu onoga što je moglo da se dogodi.

– Nadam se da će naši nadležni organi uspeti da pronađu Splićanina koji je nestao. Želim to i zbog njega i njegove porodice i jedino mogu da kažem da naši nadležni rade sve i već imaju neku skicu onnoga što je moglo da se dogodi – rekao je Vučić.

Dodao je da nadležni, ipak, moraju još mnogo rada da ulože i daju sve od sebe kako bi ga pronašli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here