Tanjug
Ivica Dačić

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa zamenicom pomoćnika generalnog sekretara NATO za operacije, Burču San sa kojom je razgovarao o aktuelnoj saradnji Srbije i NATO, bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i ulozi NATO vođene misije KFOR.

Šef srpske diplomatije upoznao je sagovornicu sa aktuelnom situacijom na Kosovu i Metohiji, posebno istakavši značaj i ulogu nepristrasnog i statusno neutralnog angažmana KFOR, čiji su glavni ciljevi očuvanje mira i bezbednosti i zaštita srpskog i drugog nealbanskog stanovništva u Pokrajini.

Zamenica pomoćnika generalnog sekretara NATO je istakla da Alijansa poštuje politiku vojne neutralnosti Srbije i da KFOR nastavlja da obavlja povereni mandat statusno neutralno, u skladu sa Rezolucijom Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 1244. Konstatovan je napredak u političkom dijalogu i razmotrene su mogućnosti daljeg unapređenja saradnje Srbije i NATO, sa ciljem očuvanja mira i unapređenja stabilnosti regiona.

Dačić i Košar o bilateralnim odnosima i izuzetnoj dinamici političkog dijaloga

Dačić je danas primio i ambasadora Republike Francuske Pjera Košara s kojim je razgovarao o odličnom nivou bilateralnih odnosa dve zemlje i izuzetnoj dinamici političkog dijaloga.

Obostrano je izražena volja da se dostignuti nivo sveukupnih odnosa održi i da se nastavi sa njegovim jačanjem.

Posebno je apostrofirano strateško partnerstvo Srbije i Francuske i njegov značaj za dalje unapređenje saradnje u različitim oblastima od obostranog interesa.

Francuska strana je i ovog puta izrazila podršku evropskim integracijama Srbije, kao i procesu dijaloga Beograda i Prištine.

Razmenjena su i mišljenja o svim drugim pitanjima i aktuelnim spoljnopolitičkim temama od zajedničkog interesa, prenosi Tanjug.

2 COMMENTS

  1. Lupeta praznu priču ,ili neznam koliko je on dobijo dolara da priča ono sto Amerima odgovara.Da nas pravi budale

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here