pixabay.com

Američka Nacionalna uprava za okeane i atmosferu (NOAA) zapanjila je korisnike interneta slikama čudnih tragova koje je pronašao jedan od njenih timova proučavajući morsko dno oko srednjeg Atlantskog grebena.

Slike su snimljene podvodnim dronom, a „tragovi“ izgledaju kao prilično ravna linija malih šupljina u morskom dnu. NOAA je priznala da još uvek nije sigurna u njihovo poreklo i zatražila je od korisnika interneta da daju svoje ideje. Agencija je primetila da se, iako tragovi izgledaju veštački, sve što su tamo pronašli ne uklapa u tu teoriju.
„Iako izgledaju kao da su napravljeni gotovo ljudskom rukom, male gomile sedimenta oko rupa čine da izgledaju kao da ih je nešto iskopalo“, saopštila je NOAA na svojoj stranici društvenih medija posvećenoj studijama okeana.
Agencija je na sličan način saopštila da je već dobijala izveštaje o ovim rupama iz regiona srednjeg Atlantskog grebena, ali su one zapravo primećene 23. jula kada su dronovi proučavali potopljeni planinski venac u ovoj oblasti poznat po čestim zemljotresima. Područje se takođe nalazi u blizini podvodnog vulkana severno od Azorskog arhipelaga usred Atlantskog okeana.
Korisnici interneta su požurili da ponude razna objašnjenja za ove oznake, od oslobađanja podvodnih gasova ili kretanja tektonskih ploča do bizarnijih teorija koje uključuju Atlantidu i, naravno, vanzemaljske aktivnosti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here