U slučaju da niste znali, flaširana voda uništava planetu. Ne sama voda, već plastično pakovanje u kojoj se ona drži i prodaje. Međutim, ovaj tim naučnika ima rešenje i u pitanju je “jestiva” voda…

Znamo da treba piti puno vode tokom dana i da je to veoma važno za naš organizam i njegovo funkcionisanje. Ali plastične boce u kojima se prodaju su užasne za okolinu.

Jedno od rešenja spašavanja okoline je da koristite boce za višekratnu upotrebu koje možete napuniti bilo gde, umesto da svaki put kupujete novu bocu.

Drugo rešenje je mnogo uzbudljivije. Grupa inženjera iz laboratorija Skiping Roks razvila je divnu stvar koja se zove The Ooho !. To je voda u obliku globusa koju možete staviti u usta i popiti.

Spoljna ljuska je napravljena od algi, tako da je jestiva i biorazgradiva. Boce za jestivu vodu sada su smoguće, zahvaljujući nauci.

Dakle, nema potrebe za pakovanjem ili plastikom – voda-globus je samostalna i spreman za konzumiranje. Uzbudljivo, zar ne? Plus je što su kolebljivi i izgledaju cool.

Tim je sada stvorio stranicu kako bi svoju kreaciju učinio dostupnom javnosti, sa ciljem da prodaje The Ooho! na festivalu i maratonima u narednih 12 meseci.

‘Ooho! predstavlja održivu alternativu za pakovanje plastičnim bocama i šoljicama, napravljenim od ekstrakta morske trave, objašnjavaju iz grupe na njihovoj stranici.

“To je u potpunosti biorazgradivo i toliko je prirodno da ga zapravo možete pojesti. Ooho kesice su fleksibilni paketići vode, piju se tako što dolazi do pucanja i izlivanja vode.Naše pakovanje je jeftinije od plastike i može da obuhvati bilo koji napitak, uključujući vodu, bezalkoholna pića, žestoka pića, pa čak i kozmetiku.” kažu izumitelji.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here