Navala na Beograd

0
Ćuti o parama: Ceca Ražnatović
 

I dok jedni kažu da je to stvar prestiža, poznavaoci estradnih prilika tvrde da je zbog krize u inostranstvu sve manje ugostitelja spremnih da plate visoke novogodišnje honorare pevača.

Mada, kada je u pitanju novac, iako se mnogi hvale da će pevati za više desetina hiljada evra, istina je da je u pitanju mnogo manje novca, tek nešto više od uobičajenog honorara. Naravno, prave cifre pevači kriju kao zmija noge, jer se plaše da im to ne obori cenu!

Dve ljute protivnice Ceca Ražnatović i Jelena Karleuša pevaće na Novom Beogradu. I dok se Karleuša već pohvalila da je rasprodala nastup Ceca ćuti i o nastupu i o honoraru. Nije tajna da su njeni novogodišnji honorari ranije išli i do 100.000 evra, ali teško da će ove godine uspeti da dobije toliko, pa je onda bolje da ćuti.

U elitnim beogradskim hotelima pevaće i Nataša Bekvalac, Ana Nikolić, Zorica Brunclik i Kemiš, Rada Manojlović, Seka Aleksić, Miligram, Milica Pavlović…

Fonet/A. A.
E, on će za "dž": Vlado Georgiev

Ipak, najviše posetilaca imaće Vlado Georgiev koji peva ispred Skupštine Srbije, jer je ovaj doček za džabe. Na pitanje – zašto ove godine toliko pevača peva u Beogradu malo ko ima odgovor.

– Gomila zvezda u Beogradu znači da u Srbiji ipak ima još nešto para i da se živi komotnije nego bilo gde u svetu – smatra Miloš Bojanić, dok Acko Nezirović ima drugu teoriju.

– Činjenica je da u Srbiji sada ima najviše para koje su u zemlju došle na neki misteriozan način. Šta se iza svega toga krije Bog te pita, ali daleko od toga da su honorari kao što se priča – kaže Nezirović, koji još čeka da pogodi novogodišnju tezgu i nada se čudu.

Dejan Ćirković Ćira tvrdi da je ispao neviđeni baksuz, a tezgu za doček 2015. godine ugovorio je još u oktobru.

– Zbog krize i nemaštine koja vlada ja sam prihvatio prvu ponudu koju sam dobio, pa ću za doček pevati u Tesliću. Kad, pre neki dan, dobijem ponudu da pevam u Štutgartu u lokalu koji je kilometar od moje kuće, i to za veću lovu. Hteo sam da puknem od muke, ali dogovor je dogovor. Moje kolege se žale da je teško ugovoriti novogodišnju tezgu, kukaju al' cene ne spuštaju! – kaže Ćira.

Ipak, rekorder bar kada su honorari u pitanju ove godine opet će biti Goran Bregović. Kako pišu mediji, on će sa svojim Orkestrom nastupati u Budvi za 100.000 evra! Jedini muzičar za koga se grabe širom sveta nije imao razloga da smanjuje honorar, kao što su to morale ostale samozvane zvezde.

Božinovska nije skupa

Iako novogodišnje tezge važe za najunosnije u godini, Renato Henc kaže da mu novac nije bio prioritet.
– Pevaću u jednom hotelu na Đerdapu. S vlasnicima imam odličnu saradnju i oni mi obezbeđuju 30-ak tezgi godišnje. Sve mi plaćaju redovno i preko računa, pa sam im rekao da sami odrede moj novogodišnji honorar. Koliko mogu da plate, biće dovoljno! – kaže Renato, dok će Goca Božinivska nastupati u Jagodini.
– Danas se radi mnogo više za mnogo manje para, zato sam ponudila cenu nižu od ostalih. Angažovali su me jer nisam bila skupa – iskrena je Goca.

 

Ćana i Perišić u Švajcarskoj

Stanojka Bodiroža Ćana kaže da je od oktobra dobijala ponude iz dijaspore, ali je sve pregovore odlagala nadajući se pozivu iz Srbije.
– Htela sam da budem blizu kuće, da ne moram da razmišljam o tome da li će pasti sneg ili da li će avioni leteti. Rešila sam da presečem neizvesnost i prihvatila da pevam u jednom klubu u Švajcarskoj, a tri dana kasnije stigle su ponude iz Kragujevca i Prijedora. Kasno – kaže Ćana. U Švajcarskoj će pevati i Jovan Perišić, dok je Dara Bubamara u Zagrebu.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here