MN PRESS/foto: Nebojša Paraušić

Odluka Crvene zvezde da igrači srpskog tima ne drže zastavu Ukrajine sa natpisom “Zaustavite rat” na meču sa Žalgirisom, izazvalo je velike tenzije u Kaunasu.

Navijači Žalgirisa su vređali igrače Zvezde tokom svih 40 minuta igre, te provocirali kačenjem zastave NATO pakta, a kao podsećanje na bombardovanje naše zemlje 1999. godine.

Tenzije su došle do vrhunca pred produžetak meča u Kaunasu, kada je došlo do manjeg sukoba između domaćih navijača sa manjom grupom Zvezdinih pristalica koje su sedele iza klupe svog tima.

Litvanski novinar Donatas Urbonas je objavio na Tviteru snimak sukoba, nakon koga su navijači Zvezde napustili dvoranu u pratnji policije.

– Pred produžetak je došlo je sukoba između navijača Žalgirisa i Crvene zvezde. Kako bi izbegli dalje potencijalne sukobe, policija je savetovala navijače Zvezde da napuste tribine. Oni su pristali i bezbedno su sprovedeni do aerodroma – navodi se u zvaničnom saopštenju koje je preneo Urbonas.

Zvezda je poražena u Kaunasu posle produžetka, iako je na 15 sekundi pre kraja regularnog dela meča imala pet poena prednosti.

Bilo je ovo poslednje gostovanje Zvezde u Evroligi ove sezone, a od takmičenja će se oprostiti na svom terenu u petak protiv aktuelnog šamnpiona Anadolu Efesa.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here