NBA: “Ratnici” gaze, maestralni Grifin

0

Beta/AP/J. C. H.
Ubacio trojku za pobedu Klipersa: Blejk Grifin
 

"Da li ste nekada igrali 'Riziko'? E, pa osećam se kao da sam Makedonija sa dva 'tenkića' i da sam okružen sa 50 i da moram da 49 puta bacim dve šestice", rekao je Sonders posle meča. U toj klasičnoj društvenoj igri, situacija koju je trener opisao,
praktično je nemoguća. Voriorsi su zabeležili 18. pobedu u sezoni i došli do najboljeg skora u ligi.

Stefen Kari prevodio je Golden Stejt sa 21 poenom i sedam asistencija, dok je Klej Tompson takođe postigao 21 poen. Minesota je i dalje bez povređenog Nikole Pekovića, a najefikasniji u timu sinoć bio je Endru Vigins sa 21 poenom.

Rezultati

Sakramento – Juta 101:92

LA Klipers – Feniks 121:120 (produžetak)

Minesota – Golden Stejt 86:102

Vašington – Boston 133:132 (produžetak)

Indijana – Atlanta 92:108

Toronto – Denver 112:107 (produžetak)

Bruklin – Klivlend 88:110

Klivlend je zabeležio sedmu uzastopnu pobedu, pošto je u gostima pobedio Bruklin Netse 110:88. Više od utakmice, publiku i medije su zanimale stvari oko terena.

Prva zvezda Kavalirsa i jedna od najvećih zvezda lige, Lebron Džejms nosio je na zagrevanju majicu sa natpisom "Ne mogu da dišem" (I can't breathe) u znak podrške crncu, ubijenom u koškanju s policajcima od kojih ga je jedan držao rukom preko vrata, a te reči su bile poslednje koje je izgovorio.

Publiku je oduševilo i to što su britanski vojvoda Vilijam i vojvotkinja Kejt gledali meč u Njujorku gde su potom od Džejmsa dobili dresove i slatkiše. Utakmici su prisustvovale i muzičke zvezde Džej-Zi i Bijonse.

"Ovo je prvi put da gledaju košarku, tako da nam je čast da su mene odlučili da gledaju. Doneli su nam sreću", rekao je Džejms, koji je završio utakmicu sa 18 poena i sedam asistencija.

Kevin Lav je završio utakmicu sa 19 poena i 14 skokova za Kavalirse, a najefikasniji je bio Dion Vejters sa 26. Veteran Kevin Garnet predvodio je Bruklin sa 14 poena i sedam skokova. Najuzbudljivija utakmica odigrana je u Los Anđelesu, gde su domaći Klipersi posle produžetka pobedili Feniks sa 121:120 i tako
zabeležili osmi trijumf u nizu.

Pobedu domaćinu doneo je Blejk Grifin sa 45 poena, ali i trojkom uz zvuk sirene. On je šutnuo loptu koja se odbila od obruča, odskočila i na kraju ušla što je izazvalo erupciju oduševljenja u sali.

"Kad sam šutnuo, osetio sam kao da je van putanje, kratka, ravna, ali sam imao sreće da se odbije", rekao je kratko Grifin posle meča. U ostalim mečevima, Toronto se povratio od poraza, ali mu je trebao produžetak da pobedi Denver sa 112:107. Dodatnih pet minuta igralo se i u Vašingtonu, gde je domaćin pobedio Boston sa 133:132. Atlanta je u gostima pobedila Indijanu 108:92, dok je Sakramento na svom terenu bio bolji od Jute 101:92.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here