pixabay.com

U toku su sniženja, što je odlična prilika da obnovite garderobu po povoljnijim cenama. Ali tada često kupimo i nešto što nikada ne obučemo. Evo kako to da izbegnete.

Povoljna cena nikako ne sme da vam bude jedini razlog za kupovinu. Sniženja jesu odlična za kupovinu nekih modnih klasika i neophodne odeće, ali ovu odeću je bolje zaobilaziti.

Na sniženjima nemojte kupovati:

1. Odeću koja vam je mala

Sigurno ste bar jednom na sniženju kupili komad odeće neodgovarajuće veličine, s planom da jednog dana smršate i uđete u to. Istina je da su šanse velike da će taj mali komad odeće stajati na dnu vašeg ormara. U svakom slučaju, ako vam je nešto tesno, bolje je da ga ne kupite.

2. Nešto što nije u vašem stilu

Naleteli ste na komad koji se nikako ne uklapa u vaš stil, ali je na velikom sniženju pa biste da ga ipak kupite. Nemojte. Iako nas niske cene dovode u iskušenje da kupimo nešto što inače ne nosimo, velika je verovatnoća da to nikada nećete obući, pa ne bacajte novac.

3. Iste stvari koje već imate

Kada je u pitanju odeća, često se držimo sigurne zone pa na sniženjima kupujemo komade slične onima koje već imamo u ormaru. Iako je dobro držati se svog stila, nije vam potrebno deset istih ili sličnih košulja ili belih majica s kratkim rukavima. Jedan od ciljeva pri kupovini bilo čega neka vam bude i mogućnost kreiranja novih kombinacija koje su u skladu s vašim stilom.

4. Sve što je neudobno

Ako vam nešto nije udobno, obući ćete to jednom ili nijednom. Kupovanje neudobne odeće je bacanje novca. Ako vas nešto grebe, žulja, teško se zakopčava… ili vam predstavlja bilo koji drugi problem, zaobiđite to. Stvari se neće promeniti u budućnosti, a samo ćete potrošiti novac i zatrpati ormar.

5. Stvari koje ne možete uklopiti

Ako vam se nešto učini zanimljivim, ali ne možete u glavi da zamislite kombinaciju u koju biste taj komad uklopili, radije ga preskočite. Ako vas muči način kako nešto da stilizujete, shvatite to kao znak da se radi o artiklu koji neće funkcionisati s ostatkom vašeg ormara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here