EPA/Mikhael Klimentyev
Vladimir Putin

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da je Rusija spremna da sarađuje sa svakim predsednikom Sjedinjenih Država koga izaberu američki građani.

– Bićemo spremni da radimo sa svakim budućim američkim predsednikom, sa osobom kome američki narod pokloni svoje poverenje – rekao je Putin u intervjuu za kanal Rosija 24.

On je istakao da Rusija prati izbornu kampanju u SAD kao “nepristrasan posmatrač” i da se ne meša u ovaj izborni proces.

Putin je dodao da je u bilateralnim odnosima tokom mandata Donalda Trampa bilo uspona i padova, prenosi TASS.

Govoreći o pozitivnim stvarima, istakao je povećan obim trgovinske razmene i stabilizaciju energetskih tržišta. Negativne stvari su sankcije i povlačenje SAD iz Sporazuma o nuklearnim raketama srednjeg dometa, ocenio je Putin.

Povodom međusobnih optužbi i uvreda dvojice američkih kandidata za predsednika tokom izborne kampanje, Putin kaže da je to pokazuje “nivo političke kulture ili njen nedostatak”.

– Ipak, ponavljam, ne uključujemo se u to. Time upravljaju domaći procesi političke prirode, domaća politička pitanja i američka pitanja – rekao je ruski predsednik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here