Hrvatski trener Ilija Lončarević, koji je tokom karijere vodio veliki broj tamošnjih klubova, između ostalog i Dinamo, gostovao je u jednom podkastu tokom kojeg je utakmice Vatrenih uporedio sa Kosovskom bitkom.

Naime, Lončarević je kritikovao činjenicu da su u Hrvatskoj počeli da slave poraze.

– Imam neke svoje primedbe u vezi naših komentatora na televiziji. Prvo, hteo bih da budu konkretniji. Ja samo slušam o našim fenomenalnim igračima, fenomenalnom ovom, o odličnom rezultatu, odličnih 10 minuta protiv Čeha, Španaca. Počeli smo da slavimo poraze kao Srbi Kosovsku bitku. Pa ne možemo baš slaviti poraze – rekao je Lončarević.

Lončarević je izneo svoj stav i o izjavama selektora Hrvatske Zlatka Dalića posle ispada Ante Rebića.

– Ne volim biti general nakon bitke. Iako ono što sam pre bitke, pre prvog kola rekao oko reprezentacije… Nažalost se dosta toga ostvarilo. Ovo oko igrača i selektora, što je on rekao, je prilično nejasno. U smislu da stanje u celoj reprezentaciji nije dobro jer tonus reprezentativaca na terenu nije adekvatan mestu i vremenu, u ovom slučaju Evropskom prvenstvu. Je li to skup remetećih faktora koji su se događali u tri godine nakon Rusije? Verujem da jeste.

– Rekao sam da je iza nas jako negativno vreme. Puno poraza, puno loših utakmica, malo dobrih utakmica i nema šanse da to ne ostavi traga na timu. Onda još taj intervju Andreja Kramarića koji sebe stavlja gore… Čim je to tako postavljeno pred prvu utakmicu, stavljajući Kramarića u ekipu pred Englesku, selektor je prihvatio to njegovo razmišljanje i stavio na sebe dodatni teret. Je li to još pogodovalo tome da reprezentacija nije u pravom psihološkom stanju za jedno takvo takmičenje, ne znam.

1 COMMENT

  1. Ko je to bre vi znaci svaku budalu objavite!? A koliko ja znam hrvatska dobila nista nije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here