Foto: MN Press
Dejan Stanković

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da savladaju Napredak u četvrtom kolu Linglong Superlige Srbije pogotkom Milana Gajića iz 77. minuta. 

Trener crveno-belih, Dejan Stanković bio je zadovoljan pobedom u izjavi za TV “Arena Sport” posle utakmice. Kaže da se ne može uvek očekivati da se ide na pobedu od više golova razlike.

– Ja ću se umoriti da ponavljam da utakmice ne možemo stalno da dobijamo 5:0. Imao je Napredak samo jednu šansu za 90 minuta. Naravno kada se neko vrati, onda se napadne gol. Ja sam prezadovoljan. Igrali su neki momci koji nisu ni imali minutažu, ja mogu da računam na 25 igrača u sastavu. Večeras je bilo 1:0, upisali smo tri boda. Ovakav pristup je korektan, nemam šta da dodam.

Ističe Stanković da je problematičan ritam, pošto crveno-beli igraju utakmice na svaka dva dana.

– Mnogo, nema vremena da se radi. Oporavak, igra. Paklen je ritam. Sitne povrede, kontuzije, udarci, kalkulisanje ko može, ko ne može, koga da odmoriš… Mi smo navikli na pritisak, želimo ovakve utakmice, gde ponavljamo stvari iz minuta u minut. Ako se otvori utakmica onda je to super, ako ne ostaje 1:0 i pišu se tri boda.

Strateg Napretka, Milan Đuričić takođe nije bio nezadovoljan činjenicom da je njegov tim poražen. Naprotiv, pohvalio je svoje momke na sjajnom otporu aktuelnom šampionu.

– Nedostajala je duža klupa, taman ovi igači da ih pridodamo, mi smo imali decu iz omladinaca na klupi. Ne mogu da ne budem nezadovoljan, igrali smo fudbal, prikazali smo se u lepom svetlu. Zameram što nismo igrali još više u drugom poluvremenu, pokazali smo da ovo nije Napredak iz prošle sezone. Ovaj hoće da se takmiči. Iz male greške, neću da kažem ni da je greška, to je kvalitet, pao je gol. Mi nismo očekivali mnogo, ali smo se nadali malo. Nije se desilo. Polako, imamo još vremena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here