M. Ninović
Miloš Ilić (levo) na meču protiv Kilor parka

Dugo očekivani debi Ficroj siti Srbije u Prvoj državnoj ligi Viktorije, do kojeg zbog pandemije nije došlo pre godinu dana, fudbaleri srpskog kluba i njihovi navijači neće pamtiti po dobrom rezultatu. Kilor park Austrija zabeležila je pobedu 3:2 (1:0).

Fudbaleri Kilor parka su u prvom poluvremenu vodili s 1:0, a u poslednjim trenucima ovog dela igre ostali su s igračem manje zbog isključenja jednog od prvotimaca. I brojčano oslabljeni, domaći su udvostručili vođstvo s bele tačke u 61. minutu, a na terenu je izgledalo kao da je u stvari Ficroj bio u hendikepu.

Srbija se tek kod 2:0 trgla iz sna i počela da dominira terenom, što je rezultiralo golovima Stefana Cicmila i Metjua Papadimitrijua u razmaku od samo četvrt časa igre.

Nakratko se učinilo da će izjednačenje u 83. minutu biti i tačka na ovaj meč, ali posle samo pet minuta fudbaleri Kilor parka izborili su se i za drugi penal na utakmici, a Šon Sako je još jednom bio neumoljiv sa 11 metara za konačnih 3:2.

Kad se sve sabere i oduzme, pogotovo imajući u vidu generalno bledu partiju Ficroja, domaćini su zasluženo pobedeli. Fudbaleri srpskog tima će pred mečeve koji slede morati da poprave formu kako bi počeli da beleže bolje rezultate.

U predigri su rezervni timovi odigrali nerešeno 2:2 (1:1). Rezervisti Ficroj Srbije su dva puta vodili, da bi se meč završio remijem. Golove su postigli Fatini u 63. i Misenga u 86. za Kilor park, a Nar u 55. i Bogdanović u 75. minutu za rezerve Ficroj siti Srbije.

Iduće subote, 27. marta, Srbija ponovo igra u gostima. Kerolajn Springs Džordž Kros će ugostiti Ficroj Srbiju na terenu Siti Vista od 17.00 časova, a duel rezervnih timova je dva sata ranije. Džordž Kros je u prvom kolu bez većih problema savladao Sidenam park Makedoniju sa 2:0.

Počast pred početak utakmice: Tim rezervi Srbije

Minut ćutanja za Čedu Vulovića

Utakmice srpskih klubova u Viktoriji prošlog vikenda počele su minutom ćutanja za Čedomira Čedu Vulovića. Jedan od osnivača Vestgejt Sinđelića i dugogodišnji član mnogih udruženja srpske zajednice u Melburnu, preminuo je prošle sedmice.

Vulović je bio član Organizacije srpskih četnika “Ravna gora” i jedan od osnivača radija “Ravna Gora”. Svojevremeno je bio i predsednik Crkveno-školske opštine Sveti Đorđe u Sent Albansu.

Kilor park Austrija – Ficroj siti Srbija 3:2

Strelci: Šon Sako u 5, 61 (jedanaesterac) i 88 minutu (jedanaesterac) za Kilor park Austriju, a Stefan Cicmil u 72. i Metju Papadimitriju u 83. minutu za Ficroj siti Srbiju.

Ficroj siti Srbija: Denis Martin, Dejan Eraković (kapiten), Lorenc Gogorosis, Aleksandar Hrkalović (Kris Pope 46’), Maksim Ilić, Miloš Ilić, Milan Jovanović (Stefan Cicmil 66’), Tomas Lakić, Džejms Papadimitriju, Metju Papadimitriju, Kristofer Triantafilopulos.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here